Schrijf je in voor driedaagse of tweedaagse cursus rampenmanagement

publish date
15.10.2024

Driedaagse introductiecursus

In maart 2025 wordt vanuit het Postgraduaat Rampenmanagement in Gent een driedaagse introductiecursus rampenmanagement aangeboden.

Kom je op professionele basis geregeld in aanraking met noodplanning en crisisbeheer? Wil je meer inzicht krijgen in de basisprincipes zoals wetgeving, actoren en werkprocessen? Schrijf je dan in voor de introductiecursus rampenmanagement en laat je drie dagen onderdompelen in de wereld van noodplanning en crisisbeheer.

In deze stoomcursus van drie opeenvolgende lesdagen leer je de basisprincipes van noodplanning en crisisbeheer. Je krijgt een breed zicht op de belangrijkste begrippen en werkprocessen.

De introductiecursus is bedoeld voor wie op professionele basis geregeld in aanraking komt met noodplanning en crisisbeheer en graag meer inzicht krijgt in de basisprincipes. We denken hierbij aan personen die een (coördinerende) rol spelen binnen een intern noodplan, die in noodsituaties als contactpersoon voor de hulpdiensten fungeren of die een ondersteunende taak hebben binnen een lokale, provinciale of nationale crisiscel.

Voor alle duidelijkheid, dit is geen opleiding tot noodplanningscoördinator of een alternatief voor het postgraduaat rampenmanagement. Het is een introductiecursus voor wie voor het eerst wil ondergedompeld worden in noodplanning en crisisbeheer.

De introductiecursus vindt plaats op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 maart 2025 in Gent (exacte locatie volgt later).

De kostprijs bedraagt 450 euro. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30.

Heb je interesse? Schrijf je dan zo vlug mogelijk in via deze link.

Opgelet: Alleen de eerste dertig ingeschrevenen, zijn zeker van een plaats. Zij zullen na het afsluiten van de inschrijvingsperiode een uitnodiging krijgen om te betalen. Pas na betaling is de inschrijving definitief.

Tweedaagse monodisciplinaire opleiding D2

In december 2024 organiseren we opnieuw een tweedaagse monodisciplinaire opleiding rampenmanagent discipline 2. De opleiding vindt plaats op dinsdag 10 en donderdag 12 december 2024 op Campus Vesta. 

Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je alles over de eerste opvang bij grootschalige incidenten. Deze kennis is noodzakelijk voor elke PIT- of MUG-verpleegkundige en MUG-arts.

Het theoretische luik is gepland op de eerste dag van de opleiding op 10 december 2024. Het praktische luik komt aan bod op de tweede dag op 12 december. Beide lesdagen zijn verplicht. Het programma vind je onderaan.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 300 euro.

Heb je interesse? Schrijf je dan zo vlug mogelijk in via https://forms.office.com/e/b1NhxCd2d0

Opgelet: je ontvangt geen bevestigingsmail. Maar ben je ingeschreven voor eind oktober, dan mag je sowieso starten aan de opleiding.

Meer info

Sofie de Caluwe | E sofie.decaluwe@campusvesta.be | T +32 3 205 19 50 | M +32 476 88 32 00